Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2020 11:35 - Психологически консултации - Галина Георгиева
Автор: decatani Категория: Тя и той   
Прочетен: 1283 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.10.2020 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

За всеки човек съществува вътрешен и външен свят. Външния е всичко което ни заобикаля – виждаме с очите си. Във вътрешния свят са чувствата, емоциите, личните желания, стремежи, мечти. В съвременния свят повечето хора сме насочили вниманието си към външния свят – хората около нас, екранни устройства и др. Но по един дълбоко несъзнателен начин вътрешния свят съответства на външния.
Ако във вас има страх – животът ще ви плаши. Ако има агресия животът ще ви напада. Имате ли желае да се борите, ще имате съперници. Изпитвате ли вина животът ще намери начин да ви „накаже“. Задържате ли в себе си обиди, животът ще ви обижда още повече. И всичко това е само с една цел, да видите себе си да разберете какво носите в душата си.
Животът ви вижда такива, каквито сте вътре, а не във вида, в който се представяте.
Психологията помага да видим какъв е вътрешния свят – и какво ни самосъботира да бъдем щастливи и удовлетворени от живота си.
Вътрешното себепознание е една дългосрочна работа, изискваща усилия, упоритост, постоянство и куража да се изправим срещу вътрешните си демони и ангели. Може да има гняв, страх, неудовлетвореност които не искаме да си признаем но точно те провалят живота ни.
Това, което ни движи в живота е една много дълбока несъзнателна част и ние вървим в живота си с затворени очи движени напълно подвластно на тази сила.
Психологическата работа помага да се освети малко по малко тази част, и това отслабва силата й и започваме да реализираме живота, който желаем.
В психологическата си работа освен психологически консултации използвам и арттерапия, психологически игри за деца и възрастни. Те помагат, да се забавляваме докато откриваме себе си. Изкуството помага по един индеректен начин човек да покаже неща, които би скрил дори от себе си. Това помага за изследването на личността и изкарването на светло истинските мотиви, нагласи, копнежи които не си признаваме и ни правят нещастни. Психологическите игри разкриват емоционалните и поведенчески черти.
Моят интерес в психологията е чрез игра, истории, рисунки, танц, театър и др. човек да се себеизрази и опознае. Да разбере, кой е той, какви способности има и да открие творческия си потенциал. Всеки притежава различна интелигентност и точно там е неговата сила и себереализация. Но много хора не са наясно каква е тя и работят това което не им харесва а другото или е хоби или е тотално забравено – заключено и недостъпно в килера на съзнаваното.
Има много известни личности, които откриват потенциала си късно но това тотално осмисля живота им и ги прави много щастливи.
И така скъпи читателю ако те попитам кой си ти? Какъв ще бъде твоя танц, рисунка, история – филм, песен ще ми бъде много интересно да разбера. image

За контакти: GSM 0899993294; Галина Георгиева гр. Варна



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: decatani
Категория: Тя и той
Прочетен: 445540
Постинги: 114
Коментари: 72
Гласове: 132
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930