Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2013 15:28 - Нуждата на мъжа от уважение
Автор: decatani Категория: Тя и той   
Прочетен: 2323 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.12.2013 18:26


image 
Съпругите трябва да почитат и уважават половинките си. Речниковото значение на понятието уважение отпраща читателя към думата възхищение и определението е: „оценка на усилията, честа и егото". Дефиницията за благоговение е: „чувство на нежно уважение, често примесено със страхопочитание и привързаност". Тайната на добрия брак е проста – отнасяйте се един към друг както към най-добрите си приятели. Как се измерва уважението? Думите могат да предадат респект и презрение.

Наличието или липсата на респект може да бъде изразено чрез поведението. Погледът или дълбоката въздишка може да казват „Как можеш да бъдеш толкова глупав?" дори без думи. Жената установява отношения на уважение в семейството. Когато майката почита бащата, децата се научават да се отнасят по същия начин към него.


Съпругата 
трябва да уважава идеите и мнението на партньора си, особено в присъствието на семейните членове и приятели.

 Проявата на неуважение насаме е лошо нещо, но когато то се показва пред другите, поражда презрение. Когато съпругът хвали съпругата си в чуждо присъствие, не само демонстрира респект, но предизвиква уважението на останалите към нея. В дома именно жената установява атмосфера на уважение в семейството.

Да уважаваш 
съпруга си означава да се отнасяш към него като към равен, а не като към дете. С обръщения като: „Не забравяй да вземеш децата след училище" или „Колко пъти трябва да те помоля да идваш навреме на масата" „Не мислиш ли, че трябва да си облечеш пуловер?", тя създава впечатлението, че съпругът й е напълно некомпетентен и затова трябва да управлява живота му и да му

казва какво да прави. Когато една жена действа като майка и се отнася към половинката си като към малко момче, той ще се представя според нейните виждания за некомпетентността му. Щом го мъмри и хока, щом му напомня отговорностите и прави за него неща, които той може да свърши сам, или го поправя и му дава наставления как да действа тя не уважава способностите му като възрастен.

Действайки като майка на съпруга си, вие ще разрушите връзката си. Тъй като иска независимост, той ще негодува и ще ви се противопоставя.
Колкото по-некомпетентен се 
чувства, толкова по-ниско ще бъде самочувствието му и по-некомпетентно ще действа.

Във всички случаи жената е губещата страна. Когато мъжът не е в добро разположение на духа, той е неспособен да я обича по начина, по който тя иска. Трудно е да бъдат щастливи.

 Това оказва влияние на чувствата й към него, защото тя може да го уважава, да му се възхищава и да го цени само когато той е уверен и компетентен.

 Наскоро обвързан мъж, чийто брак вече не вървеше добре, поради проявата на майчино чувство от страна на съпругата му, горчиво сподели: „Кой може да прави секс с майка си?". Младата му съпруга бе шокирана, установявайки, че майчинството й убива страстта му. Колко романтичен и отговорен може да бъде един мъж, при положение че се отнасят към него като към дете? Проявявайте доверие в способностите на съпруга си. Отпуснете се и му се доверете, че сам може да реши проблемите си, независимо дали се е изгубил на магистралата, или се е спречкал с шефа си.

Доверието и увереността преминават в уважение и увеличават самочувствието му. А вие като жена ще получите емоционалната сигурност, от която се нуждаете, като давате възможност на партньора си да докаже компетентността си.

Facebook: Академия за родители XXI век

Академия за "Родители 21-ви век" гр.Варна

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: decatani
Категория: Тя и той
Прочетен: 445034
Постинги: 114
Коментари: 72
Гласове: 132
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930